Privaatsuspoliitika

SIA OC VISION e-poe Dr.Lensor privaatsuspoliitika

Uuendatud 16.01.2024

Kliendid on meie suurim vara, mistĂ”ttu tĂ€idab OC VISON vastutustundliku ettevĂ”ttena Isikuandmete kaitse ĂŒldmÀÀrusena tuntud Euroopa Parlamendi ja nĂ”ukogu mÀÀruse (EL) 2016/679 nĂ”udeid fĂŒĂŒsiliste isikute kaitse kohta isikuandmete töötlemisel ja selliste andmete vaba liikumise kohta.

AlljÀrgnevad privaatsuspoliitika sÀtted (edaspidi Poliitika) kirjeldavad ettevÔtte SIA OC VISION, registrikood 40003105710, aadress Elijas 17 - 4, Riia, LV-1050, LÀti Vabariik (edaspidi OC VISION) valduses olevate isikuandmete töötlemise protseduure.

MÔiste OC VISION hÔlmab ka OC VISION Groupi ettevÔtteid SIA VISION EXPRESS ja SIA Optometrijas serviss ning kaubamÀrke OptiO, Vision Express, VIZIONETTE, Lornete, Dr.Lensor, Opptica ja Diviniti.

Poliitika kehtib Kliendile, kes kasutab, on kasutanud vÔi on avaldanud soovi kasutada OC VISIONi teenuseid vÔi on mÔnel muul viisil seotud OC VISIONi teenustega, kaasa arvatud enne kÀesoleva Poliitika jÔustumist.

 

  1. Definitsioonid

Töötlemine on mis tahes isikuandmetega tehtav operatsioon nii automaatsetel kui ka mitteautomaatsetel viisidel, nÀiteks kogumine, registreerimine, organiseerimine, struktureerimine, sÀilitamine, toimetamine vÔi modifitseerimine, taastamine, vaatlemine, kasutamine, sulgemine, avalikustamine, saatmine, jagamine vÔi muul moel avalikuks tegemine, sobitamine vÔi kombineerimine, peatamine, kustutamine vÔi hÀvitamine.

Valdaja – OC VISION, teenuste osutamise aadressiga nii Valdaja juriidilisel aadressil kui ka Valdaja kauplustes, mille nimekiri on kĂ€ttesaadav aadressil www.ocvision.eu ja mida ajakohastatakse kohe, kui uus kauplus avatakse; lisaks OC VISIONi e-poodides ja erandkorras ka asukohavĂ€listes mĂŒĂŒgipunktides.

Klient – iga fĂŒĂŒsiline isik, kes kasutab, on kasutanud vĂ”i avaldanud soovi kasutada mis tahes OC VISIONi pakutavaid teenuseid vĂ”i tooteid vĂ”i on nendega mĂ”nel muul moel seotud.

Isikuandmed – mis tahes informatsioon, mille abil on vĂ”imalik tuvastada vĂ”i mis tuvastab fĂŒĂŒsilist isikut (andmesubjekti); tuvastatav fĂŒĂŒsiline isik on otse vĂ”i kaudselt kindlaks tehtav isikuandmete kaudu nagu nĂ€iteks ees- ja perekonnanimi, isikukood, telefoninumber, e-posti aadress, fĂŒĂŒsiline vĂ”i veebis jĂ€lgitav asukohainfo ning fĂŒĂŒsilise, psĂŒhholoogilise, geneetilise, vaimse, majandusliku, kultuurilise vĂ”i sotsiaalse identiteediga seotud andmed.

 

  1. Kehtivad Ôigusaktid

2.1 Euroopa Parlamendi ja nĂ”ukogu mÀÀrus 2016/679, 27. aprill 2016, fĂŒĂŒsiliste isikute kaitse kohta isikuandmete töötlemisel ja selliste andmete vaba liikumise kohta

2.2. Isikuandmete kaitse seadus.

2.3. Tarbijakaitseseadus.

2.4. Kauglepingu eeskirjad.

2.5. Reklaamiseadus jne.

 

  1. ÜldsĂ€tted

3.1. KĂ€esolev Poliitika annab ĂŒlevaatliku informatsiooni selle kohta, kuidas OC VISION töötleb isikuandmeid. TĂ€psemad detailid isikuandmete töötlemise kohta esitatakse Kliendile vastuseks taotlustele, teavitades neid isiklikult, vĂ”i need sisalduvad lepingutes ja teistes OC VISIONi teenustega seotud dokumentides, samuti OC VISIONi veebilehel www.ocvision.eu.

3.2. OC VISION tagab kohaldatavate Ôigusnormide raames isikuandmete konfidentsiaalsuse ning kasutab sobivaid tehnilisi ja organisatoorseid meetmeid isikuandmete kaitseks autoriseerimata ligipÀÀsu, ebaseadusliku töötlemise vÔi avalikustamise, soovimatu kadumise, muutmise vÔi hÀvimise eest.

3.3. OC VISION vÔib isikuandmete töötlemiseks kasutada enda valitud isikuandmete töötlejaid. Sellisel juhul teeb OC VISION vajalikud sammud tagamaks, et sellised töötlejad töötlevad isikuandmeid vastavalt OC VISIONi juhistele, tagades piisava turvalisuse taseme ning kooskÔlas kohaldatavate seaduste ja mÀÀrustega.

3.4. Kui OC VISION teeb kÀesolevas Poliitikas muudatusi, avalikustatakse Poliitika kehtiv versioon OC VISIONi veebilehtedel.

3.5. OC VISION töötleb teenuste osutamisel kogutud isikuandmeid Kliendile paremate ja sobivamate toodete ja teenuste pakkumise eesmÀrgil ning olemasolevate toodete ja teenuste tagamise, sÀilitamise, kaitsmise ja parandamise eesmÀrgil.

 

  1. OC VISION töötleb alljÀrgnevaid isikuandmete kategooriaid

4.1. Isiku tuvastamise andmed: eesnimi, perekonnanimi, isikukood, sĂŒnniaeg, sugu, suhtluskeel, elukoht, amet;

4.2. Personaalsed kontaktandmed: telefoninumber, e-posti aadress, aadress;

4.3. Erikategooria andmed (Tundlikud isikuandmed): personaalne terviseinfo (nÀgemis- ja kuulmisandmed, samuti muude uuringute andmed, kui need on asjakohased), prillide, kontaktlÀÀtsede ja kuuldevahendite tellimiseks ja valmistamiseks vajalikud andmed, ja erijuhtudel andmed isiku liikumispuude kohta;

4.4. Ostuinfo: ostuajalugu, arvedetailid, tervisekindlustuse andmed nÔutud ulatuses, maksja kontonumber, tasumata saldo;

4.5. Kliendiuuringute andmed: uuringu nimi, saatmise kuupĂ€ev, vastamise kuupĂ€ev, uuringu kĂŒsimused ja vastused;

4.6. PĂŒsikliendiprogrammide kĂŒsitlused: kĂŒsitlustega kogutud info, load ja kinnitused, kliendikaardi number jne;

4.7. Veebilehe kĂŒlastusega seotud andmed: IP-aadress, tegevuste nimetused, veebilehe sektsioonid, aeg ja koht, Kliendi esitatud info, sealhulgas andmed isiku nĂ€gemis- ja kuulmistervise kohta, prillide, kontaktlÀÀtsede ja kuuldevahendite tellimiseks ja valmistamiseks vajalikud andmed, samuti ĂŒleslaetud fotod, kui Klient kasutab, on kasutanud vĂ”i avaldanud soovi kasutada prillide virtuaalse proovimise tööriista;

4.8. Turvakaamerate videoandmed fĂŒĂŒsilistes esindustes;

4.9. KliendiĂŒritustel tehtud fotomaterjal ja muud fotod.

 

  1. Andmetöötluse seaduslikud alused

5.1. Kliendi nĂ”usolek – Klient andmesubjektina annab loa oma isikuandmete kogumiseks ja töötlemiseks kindlaksmÀÀratud eesmĂ€rkidel.

Klient annab loa ka isikuandmete töötlemiseks pĂŒsikliendiprogrammis osalemise vĂ”i otseturunduse eesmĂ€rkidel, s.t. uute ja individuaalsete pakkumiste saamiseks, mis pĂ”hinevad Kliendi ostuajalool ning vĂ€ljendatud eelistustel.

Kliendi nĂ”usolek on tema mis tahes ajal tehtud vaba ja pĂŒsiv otsus oma isikuandmete töötlemise lubamise kohta OC VISIONi poolt ning kindlaksmÀÀratud eesmĂ€rkidel.

Kliendi nÔusolek on kliendile siduv, kui see on antud kirjalikult vÔi elektrooniliselt, nÀiteks kliendiprogrammis osalemiseks nÔusolekuvormi tÀitmisel vÔi elektroonilise taotluse saatmisel pÀrast Kliendi tuvastamist.

Klient vĂ”ib nĂ”usoleku anda ka vaikimisi, nĂ€iteks kui Klient laeb ise oma andmed OC VISIONi sĂŒsteemidesse ĂŒles, saadab ja edastab ise andmeid OC VISIONile.

Kui klient on andnud OC VISIONile nÔusoleku oma isikuandmete töötlemiseks, loetakse, et Klient on andnud nÔusoleku oma isikuandmete töötlemiseks OC VISION Groupis, ka OC VISIONi esindatavate kaubamÀrkide kontekstis.

Kliendil on Ă”igus saada igal ajal teavet oma isikuandmete töötlemise kohta ja tal on Ă”igus oma eelnev nĂ”usolek tagasi vĂ”tta, kasutades selleks OC VISIONi mÀÀratud suhtluskanaleid. Kohaldatud muudatused jĂ”ustuvad kolme tööpĂ€eva jooksul. NĂ”usoleku tĂŒhistamine ei mĂ”juta enne tĂŒhistamist antud nĂ”usolekul pĂ”hineva töötlemise seaduslikkust.

 

5.2. Lepingu sĂ”lmimine ja tĂ€itmine – Selleks, et OC VISION saaks Kliendiga lepingu sĂ”lmida ja seda tĂ€ita, osutades teenuseid ja teenindades klienti kvaliteetselt, peab ta koguma ja töötlema teatavaid isikuandmeid, mis kogutakse enne OC VISIONiga lepingu sĂ”lmimist vĂ”i juba sĂ”lmitud lepingu ajal.

 

5.3. OC VISIONi legitiimsed huvid – vĂ”ttes arvesse OC VISIONi huve, mille aluseks on kvaliteetsete teenuste osutamine ja Ă”igeaegne tugi Kliendile, samuti oma vara kaitse, on OC VISIONil Ă”igus töödelda kliendi isikuandmeid sellises ulatuses, mis on objektiivselt vajalik.

Isikuandmete töötlemist turunduslikel eesmÀrkidel, mille tulemusena edastatakse Kliendile uusi ja/vÔi individuaalseid pakkumisi OC VISIONi toodete ja teenuste, ettevÔttesiseste kliendiandmebaaside loomist, kaupluste videovalvet jne kÀsitatakse OC VISIONi Ôigustatud huvidena.

Tulenevalt asjaolust, et OC VISIONi kontsernis on mitu ettevÔtet ja esindatavat kaubamÀrki, on OC VISIONi kontserni ettevÔtetel Ôigus kontsernisiseselt edastada isikuandmeid teistele kontserni ettevÔtetele administratiivsetel eesmÀrkidel ning pakkuda oma teenuseid ja kaupu kÔigile OC VISIONi kontserni Klientidele, tingimusel, et Kliendid on andnud nÔusoleku sellise teabe saamiseks. Eespool nimetatud tegevused tulenevad OC VISIONi Ôigustatud huvidest. Meeldetuletusi spetsialistide vastuvÔtuaegade kohta, teateid tehtud tellimuste kohta jne ei kÀsitleta turundusliku suhtlusena.

 

5.4. Õiguslikud kohustused – OC VISIONil on Ă”igus töödelda isikuandmeid selleks, et ettevĂ”tte tegevus vastaks seadusest tulenevatele nĂ”uetele ja Ă”igusaktidele, nĂ€iteks vajalike raportite, deklaratsioonide jne esitamine; samuti Ă”igus vastata riigivĂ”imu organite esitatud legitiimsetele pĂ€ringutele.

 

5.5. Eluliste huvide kaitse – OC VISIONil on Ă”igus töödelda isikuandmeid, et kaitsta Kliendi vĂ”i muu fĂŒĂŒsilise isiku elulisi huve, nĂ€iteks kui töötlemine on vajalik humanitaarsetel eesmĂ€rkidel, inimeste pĂ”hjustatud loodusĂ”nnetuste ja epideemiate ning nende leviku jĂ€lgimiseks vĂ”i erakorralistes humanitaarolukordades (terroriaktid, tehnogeensed katastroofid jms).

 

5.6. Kohustused ametivĂ”imude ees ning avaliku huviga arvestamine – OC VISIONil on Ă”igus töödelda andmeid, et tĂ€ita ĂŒlesannet, mida tĂ€idetakse avalikkuse huvides vĂ”i OC VISIONile seaduslikult antud ametlike huvide rakendamisel. Sellistel juhtudel on isikuandmete töötlemise alused sĂ€testatud seadustes ja mÀÀrustes.

 

  1. Isikuandmete töötlemise eesmÀrgid

6.1. Kliendisuhete haldamine ning toodete, teenuste ning administratsiooni vÔimaldamine; Kliendiga lepingu sÔlmimine ja selle tÀitmine; andmete korrektsuse ja kehtivuse tagamine nende tÀiendamise ning uute andmete lisamise kaudu.

 

6.2. OC VISION töötleb isikuandmeid selleks, et tagada Kliendiga sÔlmitud lepingu kehtivusperioodi vÀltel Kliendile kvaliteetne, Ôigeaegne ja mugav teenus. Selle eesmÀrgi tÀitmise alla on arvatud:

6.2.1. kliendisuhete (kaasa arvatud kaudsete kliendisuhete) haldamine, Lepingute sÔlmimise ja tÀitmise tagamine ning sellega seotud protsesside suunamine;

6.2.2. kliendi krediidivÔimekuse kontroll Kliendile uute ja uuenduslike toodete ja teenuste, sealhulgas makseteenuste pakkumiseks;

6.2.3. kliendikaebuste kontroll ning ostetud kaupade ja teenustega seotud klienditoe osutamine;

6.2.4. rahavoogude efektiivne juhtimine, sealhulgas Kliendi maksete ja vÔlgnevuste administreerimine;

6.2.5. kliendi informeerimine kÔikide OC VISIONi ettevÔtete toodetest ja teenustest;

6.2.6. turvakaameratega salvestamine kuritegude ennetamise ning OC VISIONi ja Kliendi vara kaitse eesmÀrkidel;

6.2.7. Kliendile huvipakkuvate teenuste registreerimine, olemaolevate teenuste haldamine ja muutmine ning iseteenindusportaalide statistika ja raportite genereerimine.

 

6.3. OC VISION töötleb isikuandmeid sektori arendamise ning Kliendile uute teenuste pakkumise eesmÀrgil, sealhulgas:

6.3.1. uute toodete loomine ning Kliendi teavitamine uutest toodetest;

6.3.2. OC VISIONi kliendistatistika töötlemine turuanalĂŒĂŒsi ja Ă€rimudeli arendamise eesmĂ€rgil; 

6.3.3. isikuandmete töötlemine OC VISIONi firmasiseste protsesside loomisel ja elluviimisel, dokumendiringluse tagamine (nÀiteks lepingute ja teiste dokumentide arhiveerimine) Àritegevuseks vajalikul ja piisaval mÀÀral;

6.3.4. Kliendile kohandatud toodete vÔi teenuste pakkumine.

 

6.4. OC VISIONil on Ôigus töödelda andmeid allpool vÀljatoodud eesmÀrkidel ja ka muudel eesmÀrkidel, kui Klient on andnud selleks vabatahtlikult ja selgesÔnaliselt oma nÔusoleku:

6.4.1. kliendi isikuandmete verifitseerimine lepingueelselt infoandmebaasides, et veenduda Kliendi vÔimekuses tÀita lepingukohustusi;

6.4.2. OC VISIONi brÀndi turundamine jÀrgmiste Kliendile saadetavate infoteavituste kaudu: tervituste saatmine, boonuste andmine, kliendirahulolu-uuringute korraldamine olemasolevate toodete ja teenuste tÀiustamiseks ning uute toodete loomiseks;

6.4.3. Teabe saatmine uute toodete, pakkumiste jne kohta muude otseturundustegevuste kaudu.

 

  1. Kliendi Ôigused andmesubjektina

Kliendil (andmesubjekt) on Ă”igused seoses oma andmete töötlemisega, mis on kohaldatavate seaduste ja mÀÀruste kohaselt liigitatud isikuandmeteks. Need Ă”igused on ĂŒldjoontes jĂ€rgmised:

7.1. Saada teavet oma isikuandmete töötlemise kohta, pÀÀseda ligi oma isikuandmetele;

7.2. Taotleda oma isikuandmete parandamist, kui andmed on ebatÀpsed, ebatÀielikud vÔi valed;

7.3. Esitada vastuvÀiteid oma isikuandmete töötlemisele;

7.4. NÔuda oma isikuandmete kustutamist, nÀiteks siis, kui isikuandmeid on töödeldud nÔusoleku alusel, kuid Klient soovib vastava nÔusoleku tagasi vÔtta. See Ôigus ei kehti juhtudel, kui kustutamisnÔudega isikuandmeid töödeldakse teisel seaduslikul alusel, nÀiteks lepingukohustuste tÀitmiseks vÔi kui nende andmete sÀilitamine on nÔutud kehtivate seaduste vÔi regulatsioonide jÀrgmiseks;

7.5. Piirata oma isikuandmete töötlemist vastavalt kehtivatele seadustele ja mÀÀrustele, nÀiteks ajaperioodil, mil OC VISION hindab, kas kliendil on Ôigus oma isikuandmete kustutamisele;

7.6. Saada OC VISIONi kĂ€sutuses olevad nĂ”usoleku alusel ja lepingu tĂ€itmise eesmĂ€rgil töödeldud isikuandmed enda kĂ€tte mĂ”nes sageli kasutatavas elektroonilises formaadis ning vĂ”imalusel kanda need ĂŒle teisele teenusepakkujale (andmete liikumine);

7.7. VÔtta tagasi nÔusolek oma isikuandmete töötlemiseks;

7.8. Keelduda oma isikuandmete kasutamisest automatiseeritud otsuste tegemisel, sealhulgas profileerimisel, kui niisugustel otsustel on seaduslik efekt vÔi muu Kliendi jaoks sarnane efekt;

7.9. Esitada oma isikuandmete töötlemise kohta kaebusi Andmekaitse Inspektsioonile (www.aki.ee), kui Klient usub, et tema isikuandmete töötlemisel on rikutud seadusi vÔi kehtivatest seadustest ja regulatsioonidest tulenevaid Kliendi Ôigusi ja huvisid.

 

  1. Kliendi isikuandmete profileerimine andmetöötluses

8.1. Profileerimine on mis tahes automatiseeritud isikuandmete töötlemine, sealhulgas isikuandmete kasutamine fĂŒĂŒsilise isikuga seotud personaalsete aspektide hindamiseks, eriti niisuguste faktorite analĂŒĂŒs, mis seonduvad isiklike eelistuste, huvide, lojaalsuse, kĂ€itumise, asukoha vĂ”i isiku liikumisega.

8.2. OC VISION vĂ”ib kasutada andmete töötlemisel profileerimist tĂ€htpĂ€evasoovide ja kingituste saatmiseks, boonuste jagamiseks, individuaalsete pakkumiste loomiseks ja saatmiseks ning kliendikĂŒsitluste lĂ€biviimiseks. Automatiseeritud individuaalseid otsuseid tehakse ĂŒksnes Ă€rieesmĂ€rkidel ning neil ei ole Kliendile legaalset mĂ”ju. Klient vĂ”ib igal ajal keelduda oma andmete kasutamisest automatiseeritud otsuste tegemisel ning loobuda nende otsuste subjektiks olemisest.

8.2. Otseturundus ning Kliendile turundusliku sisuga kommunikatsiooni saatmise alused: OC VISION teeb otseturundust (reklaami), edastades Kliendile turundusliku sisuga kommunikatsiooni, et Klient oleks alati informeeritud uutest ja vÀrsketest ja/vÔi individuaalselt kohaldatud toodetest ja teenustest ning lepingulistest eritingimustest (nÀiteks allahindlused). Kliendil on Ôigus igal ajal ja tasuta loobuda turundusliku kommunikatsiooni saamisest, informeerides OC VISIONit vastavast soovist.

 

  1. KĂŒpsised

9.1. KĂŒpsised on vĂ€ikesed tekstifailid, mis luuakse ja sĂ€ilitatakse seadmes (arvuti, tahvelarvuti, nutitelefon jne), millega Klient kĂŒlastab OC VISIONi veebilehti. KĂŒpsised „jĂ€tavad meelde” kasutajakogemuse ning baasinfo OC VISIONi veebilehe kasutusmugavuse parandamiseks.

9.2. KĂŒpsiste abil hallatakse tĂŒĂŒpilist kĂŒlastajakĂ€itumist ja veebilehe kasutamist, hinnatakse veebilehe probleeme ja puudusi ning kogutakse kĂ€itumuslikku statistikat, et pakkuda parema funktsionaalsusega ja mugavamalt kasutatavat veebilehte.

9.3 Kui Klient ei soovi kĂŒpsiste kasutamist lubada, saab ta teha veebilehitseja seadistustes vastavad valikud, kuid niisugusel juhul vĂ”ib veebilehe kasutamine olla mĂ€rgatavalt ebamugavam ja keerulisem. KĂŒpsiseid saab kustutada veebilehitseja seadistustes, valides salvestatud kĂŒpsiste kustutamise.

9.4. OC VISIONi veebilehed kasutavad vajalikke, funktsionaalseid, analĂŒĂŒtilisi ja turunduslikke kĂŒpsiseid.

 

  1. SĂ€ilitusperiood

Isikuandmeid töödeldakse ĂŒksnes nii kaua, kui see on töötlemise eesmĂ€rkidel vajalik. Andmete sĂ€ilitamise aeg vĂ”ib baseeruda kokkuleppel Kliendiga, OC VISIONi legitiimsetel huvidel vĂ”i kehtivatel seadustel ja regulatsioonidel (nĂ€iteks raamatupidamist, kuriteoennetust, kriminaalkaristusi jms reguleerivad seadused). 

OC VISION sĂ€ilitab Kliendi nĂ”usoleku olla pĂŒsikliendiprogrammi liige ja/vĂ”i nĂ”usoleku saada otseturunduspakkumisi pĂŒsikliendiprogrammi kestuse ja/vĂ”i 3 (kolme) aasta jooksul.

 

  1. Isikuandmete kogumise viisid

OC VISION saab enda valdusesse Kliendi isikuandmed, kui Klient:

11.1. ostab ja kasutab OC VISIONI tooteid ja teenuseid;

11.2. liitub pĂŒsikliendiprogrammiga ja/vĂ”i tellib uudiskirja ja/vĂ”i registreerub muude OC VISIONi teenuste saajaks;

11.3. esitab OC VISIONile kĂŒsimusi ostetud toodete vĂ”i ostuga seotud teenuste kohta, vĂ”i kontakteerub OC VISIONiga kaebuse vĂ”i Kliendi informatsiooniga seotud nĂ”ude esitamiseks;

11.4. osaleb vĂ”istlustes, loteriides vĂ”i kĂŒsitlustes;

11.5. kĂŒlastab vĂ”i lehitseb OC VISIONi veebilehti, teeb veebilehtedel mis tahes tegevusi;

11.6. satub OC VISIONi esinduses turvakaamera salvestisele;

 

  1. Kliendi andmete kaitse

12.1. OC VISION tagab kaitsemeetmed, vaatab neid regulaarselt lĂ€bi ja tĂ€iustab neid, et kaitsta Kliendi isikuandmeid volitamata juurdepÀÀsu, soovimatu kadumise, avalikustamise vĂ”i hĂ€vimise eest. Selle saavutamiseks kasutab OC VISION kaasaegset tehnoloogiat ning jĂ€rgib tehnilisi ja organisatsioonilisi nĂ”udeid, nĂ€iteks kasutab tulemĂŒĂŒre, sissetungide ennetamise programme ja analĂŒĂŒsitarkvara ning andmete krĂŒpteerimist.

12.2. OC VISION kontrollib hoolikalt kĂ”iki OC VISIONi volitusel ja ĂŒlesandel Kliendi isikuandmeid töötlevaid teenusepakkujaid ning jĂ€lgib, et need koostööpartnerid (isikuandmete töötlejad) töötleksid isikuandmeid vajalikke turvameetmeid kasutades ning kehtivate seaduste ja regulatsioonide alusel. Koostööpartneritel ei ole lubatud töödelda Kliendi isikuandmeid omavolilistel eesmĂ€rkidel.

12.3. OC VISION ei vĂ”ta vastutust autoriseerimata ligipÀÀsu eest Kliendi isikuandmetele vĂ”i nende kadumise eest juhtudel, kui see ei sĂ”ltu OC VISIONist, vaid juhtub nĂ€iteks Kliendi omal sĂŒĂŒl vĂ”i vastutusel.

12.4. Kui klient kĂŒlastab OC VISIONi veebilehte, algatatakse tema andmete (nĂ€iteks IP-aadress) töötlemine; kui ta jĂ€tkab veebilehe kĂŒlastamist, jĂ€tkub töötlemine; kui ta klĂ”psab Facebooki, Instagrami vĂ”i muudele linkidele, töötlevad andmesubjekti andmeid vastava veebilehe operaatorid (nagu nĂ€iteks Facebook vĂ”i Instagram), kes koguvad andmesubjekti andmeid vastavalt nende enda tingimustele, millega soovitame tutvuda vastavate teenusepakkujate veebilehtedel. OC VISION ei vastuta isikuandmete töötlemise eest, mida teostavad teised teenusepakkujad.

 

  1. Töötlemise piirkond

13.1 Tavaliselt töödeldakse isikuandmeid Euroopa Liidus / Euroopa Majanduspiirkonnas (EL / EMP), kuid mÔnedel juhtudel vÔidakse andmed töötlemiseks viia ka EL / EMP riikidest vÀlja.

13.2 Isikuandmete viimine EL / EMP riikidest töötlemiseks vÀlja vÔib toimuda siis, kui selleks on seaduslik kohustus, nÀiteks Kliendiga lepingu sÔlmimine ja selle tÀitmine; sellisel puhul vÔetakse kasutusele vajalikud turvameetmed. Vajalikud turvameetmed on nÀiteks:

- Kokkulepete sÔlmimine Euroopa Andmekaitse MÀÀrusega (GDPR) kinnitatud lepinguliste standardklauslite, teiste Euroopa Liidus kehtivate eeskirjade, koodeksite ja sertifikaatide jÀrgmise tagamiseks;

- EL / EMP piirkonnast vÀljaspool asuvas riigis adekvaatse ning Euroopa Komisjoni otsustele vastaval tasemel andmekaitse tagamine.

13.3 Klient vÔib nÔuda lisainfot oma isikuandmete töötlemise kohta vÀljaspool EL / EMP riike.

 

  1. Kontaktandmed

14.1 Klient vĂ”ib pöörduda OC VISIONi poole seoses kĂ€esoleva Poliitika ja selle kohaldamisega, oma isikuandmete töötlemisega seotud kĂŒsimustega, nĂ”usoleku tagasivĂ”tmisega, taotlustega, andmesubjektide Ă”iguste kasutamisega ning isikuandmete töötlemisega seotud kaebustega.

14.2. OC VISIONi kontaktandmed on kÀttesaadavad ettevÔtte veebilehel www.ocvision.eu.

14.3. OC VISIONi mÀÀratud andmekaitsespetsialisti kontaktandmed: gdpr@ocvision.eu vÔi Elijas 17-4, Riia, LV-1050, LÀti Vabariik, mÀrksÔna: Data Protection Officer.